Nikmat Hari Ini

6/6/12 - 5.00 p.m

Hari ni agak rajin berbanding hari-hari sebelumnya...ada peningkatan dari segi semangat tuk jadi orang yang lebih berguna hee..dah mula belajar skit-skit tuk jadi calon isteri yang solehah...uiii (*_*)

Masuk ke dapur dengan niat suci tuk memasak...resipi hari ni masak ayam blackpaper yer sume...senyum simpul aku duk siapkan masakan yang entah ape-ape dah aku tengok ni..syok memasak sambil senyum sorang-sorang....orang kata tu tandanya masakan kite tu akan tersangatlaa lazat nanti tau haha...

Ok...tadaa ni laa dia rupa ayam masak blackpaper aku...sedap kan, sedap sangat sapai aku tengok pun dah tak tahan nak melantap he...selamat menjamu selera semua.



Syukur dengan rezeki yang ada hari ini. Jangan mengeluh...kerana masih ramai lagi insan yang tak mampu nak merasa dan menikmatinya...walaupun bagi anda ianya hanya sekadar telur goreng....Amiiiin



30 comments:

Azmira Yusof said...

insaf jap tgk pic bwh tu . td lunch xabis ayam kepak ...:(

CikMunBlogger said...

excited dah nak tengok ayam blackpaper . uhuhu . kalau lah negara mereka sebelah rumah mun , mun dah hantar dah makanan mun yang lebih kat mereka . :)

ayut said...

hihihi...dahsyat ayam blackpaper yer :)leh dh jd calon isteri solehah..cume kna praktis lbh lg..org ckp dh nk msuk dpur tu lgkh permulaan.ap2 pon..telor grg pon sodap!

ikaa sharin said...

itu ayam blackpepper versi alaf 21 kee ? hahaa :D

#err , maap . gua terfollow blog ohsem lu .

ieda said...

yg peting bersyukurrr dengan nikmat yg allah berikan , walau sebiji telur sekalipun .... ;)

nurul cHempaka said...

hehe...telur goreng pun jadi!

nur anis said...

telur goreng dengan kicap tu memang faveret dah..:)

Dulu Kini said...

lama dah xmkan telur ngan kicap,
tpi kesian lak tngok gmbar yg kat bawah tuh...

Bulan Syurga Firdausi said...

ya Allah...bagusnye entry ni nira...trma kasih ye gambar tu memg memberi impak!

Marya Yusof said...

As salam Ira,

Uiii telur goreng! Lapar la pulak... Sbnrnye kan makan simple2 mcm ni lg nikmat :)))

Syukur rezeki yg ALLAH kurniakan... Akak tak boleh tgk gambar sedih2 mcm ni... :(

POSH76 said...

suker makan nasi..telur + kicap...ari2 pun takper...syukur!!

syiela said...

ayam black pepper terlindung dek telur ye dik :)

suka makan nasi panas 2 + telur + kicap.. simple tapi sedap sangat

afzalsukasuki said...

ai telur mata kobau tu pon sedaappp :D

Masha Meisters said...

haha...skill dah ada tapi kene improve lagi...ayam 2 bagi pedas ckit...hihi

Boni JLL3 said...

hahaha..macam mana nak jadik bini saya ni??hahahaa

Nurrul said...

HAHAHA , baru nak suruh share cara2 ayam masak bckpaper..

*sedap juga makan telur ^^

ABU said...

sengal hahahahahahahahahahaahahah gelak aku baca, kejadah ayam masak back pepper.. telur mata letak kicappppppppppp hahahahahahaha

zulhilmi tempoyak said...

tu la... tgok dorang punya situasi..huhuhu

lg trok dr kita..

ad yg smpai minum air kencing binatang..huhuhu

Encik Zaharin said...

Syukur kita tak lahir jadi rakyat miskin mcm dorang, telur tu seksi betul la .. makan dengan nasi panas sedap tu!!

Tinta Lana said...

Salam ira! aiyakkkk! telur tak cempat menetas menjadi ayam black peper,kih3.

Suspen tul, T___T

Alhamdulillah..yg penting, bila cedok makanan, berpada2 lah, ikut perut memasing kan :)

Telur goreng pun jadi ikaa.. diorg disana, berebut sebutir beras yg jth ke tanah..

Encik Atan said...

anda betul.kalo kiter bersyukur,kita akan merasa puas....




nmpk tak gua bagi motivasi...?

caliph shuriken said...

wahh, pandai awk msak ayam blackpepper, erkk...

Boni JLL3 said...

jadi, bilakah anda akan update blog awak ni?hehe.cepat. ada yang sedang menanti

sasa isa said...

as salam,
hye im new in blogger .do follow me back http://theseventeendec.blogspot.com/

izzahdegreat said...

nak resipi...hehee..
alhamdulillah dgn rezeki ALLAH :)

Uchi kay-f @hmad said...

tumpang ceria disini,moge diberi ruang...

syukurlah rezki masih didahului kan kamu..^^

Ain Najwa said...

sedap nyer telor kicap makan ngn nasik.... :( sian mereka....

Muhammad Syahrul Firdaus said...

mcm sy bace kt twitter & blog kwn2 lain..rakyat somalia tanya kepada mufti saudi, diteriama ke puasa mereka kalau mereka tidak bersahur & tidak juga berbuka puasa...mnangis mufti saudi... :(

Cendol said...

ira ira nak jd calon isteri solehah!!wittt witt!!ira kalau dah ade calon nye bgtau cendol .hahahakk okay menyebok.cendol suke dngr org nk kawen.hehe :P
alaaa sadis plak gamba last ni.tak jadi nk gelak.emm emm

Nurul Husna Mohd Hassan said...

ada orang yang lagi susah dari kita :'(