Entry Kosong


Assalamualaikum....

Hari ni baru berkesempatan tuk update entry baru. Lama dah sangat kan. Bukan pasal malas or busy cuma agak kurang rajin sedikit dan sebanyak hehe.....

Hari yang sangat memenatkan...buka mata tadi nasib baik masih bernafas lagi, syukur Alhamdulillah. Orang kata hidup kena dihargai dan kena selalu bersyukur dengan apa yang ada...Amiin. Dan kalau inginkan bahagia lam hidup kena selalu bahagiakan orang lain. Bila orang lain bahagia sedikit sebanyak kita pun bleh tumpang sekaki bahagianya. 

Teringat pasal someone yang pernah aku kenal dulu. Dia selalu pesan sentiasa gembirakan sesiapa sahaja yang mendampingi kita...tak kira samada dia kawan ataupun lawan. Tapi susahkan nak buat semua orang senang dengan kita..tapi kita boleh cubakan. Kadang-kadang dengan secalit senyuman pun bleh wat orang bahagia tau. Yang penting ianya ikhlas. Tapi jangan plak senyuman yang mengoda lain plak yang jadiknya nanti hehe....



P/s : Aku baru prasan aku hanya update entry sebulan sekali jer. Waah rajinnya aku..i'm a very lazy person!!!  (*_^)




17 comments:

yad'z said...

bahagiakan orang lain.. Allah akan beri bahagia pada kita.. =)

Bulan Syurga Firdausi said...

besar pahala bile kite bahagiakan org lain :) Allahuakbar....mmm tu la sebulan sekali je mcm gaji :D heeee

Ungu Violet said...

suka tengok org len senyum..coz kita pun akan trsenyum skali..:)

MaryaYusof said...

As salam Ira,

Haritu rasanye Hasrul Hassan jdkan blog Ira sbg blog pilihan tau.. nnt check k ;)

Give more but expect less and u will be happy :)

Rajin2 update tau!

Harith Iskandar said...

nak try senyum jer... ehe :)

♥AieN ChoiN♥ said...

Betul tu sayang..membahagiakan diri oranglain, akan membuatkan hati kita juga gembira.. :)

cheqna said...

bahagia bila melihat kebahagiaan orang lain..indahnya perasaan itu..
silala merajinkan diri untuk sentiasa mengapdet ye =)

cheqna singgah n komen kat sini =)

Little Deer said...

nice.. ^_^

oh iya, salam kenal.. kunjungan pertama + follow, follback me ya dear :)

Little Deer said...

nice.. ^_^

oh iya, salam kenal.. kunjungan pertama + follow, follback me ya dear :)

Little Deer said...

nice.. ^_^

oh iya, salam kenal.. kunjungan pertama + follow, follback me ya dear :)

Cikpuan rara said...

xpelah.sekurang2 nya update,hehe

msredcheesecake said...

Rerajin la update, seminggu sekali ke....

Kalau kita berjaya bahagiakan org insyaAllah kita akan bahagia...

izzahdegreat said...

wah! suke ayat tu...kite dpt ape yg kite beri, so, u deserve it :)
hehe, same la kite, update malas ;p

Imran nyambek said...

sayunyaa..

aiNa yaZiD said...

bila orang lain bahagia, kita pun akan rasa gembira.. :) besar nilai kebahagiaan itu..

ejulz said...

Insyaallah akan mendapat ganjaran di kemudian hari kalau kita buat baik kat org sekarang..:)

FEDO said...

He2.Senyuman ibrat satu pemberian..