1..2..3....SenYum


Awal bangun pagi ni aihh hee..
senyum simpulku sapai ke dahi hari ini
jangan tanya nape tau he (^_^)....


Salam semua.....
Jadikan hari-hari yang kita lalui 
penuh dengan keindahan..
jangan diingat kesedihan..jangan difikirkan masalah
dan yang penting selalu memaafkan....

biakan orang yang tak pernah mengerti kita 
dan maafkan mereka yang tak memahami....
memang...
susah untuk memaafkan sesuatu
tapi.....percayalaa memaafkan 
adalah satu penyelesaian yang terbaik...

Setiap yang pernah hadir dalam hidup kita
pasti akan selalu datang dan jua pergi
sememangnya itu lumrah dunia....
melainkan Yang Satu....
jangan sedih bila kita kehilangan
kerana takda yang akan kekal di dunia ini

Jadi nikmatilah hidup ni...
selalu senyum walaupun hati korang menangis
kerana setiap senyuman akan memberi sejuta makna
senyum seindah suria yer macam aku (^_____^)


p/s : "When you lose your way to Allah 
                  you should turn as
      HE promise HE will always be there"





18 comments:

izzahdegreat said...

ingatan yg baik, Alhamdulillah :)
betol, kalo kite maafkan org, kite xrugi ape2 pon~~ moge2, kite dpt memaafkan wlopn ssh =] amiin...

starzieti said...

senyum walaupun berdepan dgn banyak masalah. :)

Ungu Violet said...

nira tengah hepi eh...

tumpang hepi gak lah...hihi

♥AieN ChoiN♥ said...

nice from U dear..if kite ade wat salah, segeralah memohon maaf kpd beliau..if org itu tidak memaafkan, nevermind, yang sure, tanggungjawab kiter sudah selesai..peace dear !!~ (^_________^)

Aida Omar said...

senyuman adalah satu terapi yang sangat mujarab bagi meredakan hati yang sedang panas :)

cinnamon.com said...

tak pe,kalau kita mulakan maaf itu kalau semuanya kerana Allah.

Allah akan mudahkan semuanya.

Agus Setya Fakhruddin said...

bersyukur atas apa yang telah di karuniakan kepada kita

Bulan Syurga Firdausi said...

ase lame x ziarah ira :) mmm hepi nye die hehehe

MaryaYusof said...

Salam Ira,

Senyum seindah suria... Memaafkan adalah perkara yg paling sukar tapi amat manis kan dear...

Salam kenal~

::WafaIrdina:: said...

senyum
n xperlu kata apa2
hihi~~
:D

zureen said...

wahh..heeee :)

emy zulaiha said...

wah gh gembira ye :)
yeah senyum dan kembalilah kepada-Nya. kan? Dia sentiasa ada untuk kite :)

grawwrbabe. said...

Assalamualaikum awak.. singgah sni.. :) nice entry.. puitis juge awak kan ^_^

Atiqah Wadiah said...

ok..nnt kite nk senyum cam awk @_____@

zOeY zAu YaH said...

kene senyum tak kira apa pun jd kan hihi...

teha said...

S.M.I.L.E :D

Ira Nira said...

thnkz =)

^_^ Zaza Nur Iman said...

stju dgn kata2 awk :)